L’impacte del consum de grills en la microbiota.
La flora intestinal o també coneguda com a microbiota, és un conjunt de microorganismes que colonitzen el nostre organisme, principalment el tracte gastrointestinal.
Al llarg dels últims anys ha augmentat l’interès per a l’estudi de la microbiota ja que s’ha demostrat que les seves principals funcions a l’organisme són:
- Desenvolupar un paper fonamental tant en la digestió com en l’absorció de nutrients.
- Produir vitamines essencials com la K i la biotina.
- És important per al sistema immunològic, preveu infeccions i malalties
- És molt important per a la salut mental.
S’ha demostrat que en cas que existeixi una disbiosi, que és el desequilibri de la microbiota, es poden desenvolupar altres malalties que no només afecten el tracte intestinal si no que afecten tot el cos i el cervell. S’ha associat amb trastorns mentals com la depressió i l’ansietat.
Les investigacions actuals suggereixen que la dieta exerceix un gran efecte sobre la microbiota intestinal.
La configuració de la microbiota colònica està subjecte a la disponibilitat de carbohidrats accessibles a la microbiota que es troba a la fibra dietètica.
La proteïna de grill no només és una font de proteïnes d’alta qualitat si no que també és una font de fibra dietètica.
En un estudi científic, es va demostrar que el consum de farina de grill va afavorir el creixement de la bactèria probiòtica (Bifidobacterium animalis). La ingesta d’aquest insecte també es va associar amb una disminució del TNF-α en plasma. Aquesta última proteïna proinflamatòria es relaciona amb el desenvolupament de diferents malalties cròniques com ara el càncer, l’alzheimer o malalties cardiovasculars, entre d’altres.